България няма показатели за каквато и да е , но цените

...
България няма показатели за каквато и да е , но цените
Коментари Харесай

Продоволствена криза в България няма, уверява земеделският министър

България няма индикатори за каквато и да е , само че цените са високи, а поради развиването на войната в Украйна, не може да се вършат дълготрайни прогнози какво ще се случва на пазарите. Това увери служебният министър на земеделието Явор Гечев, представен от БНР.

Гечев означи, че подпомагането на земеделските производители по тази линия би трябвало да продължи най-малко доникъде на идната година.

По думите му сега има мъртвило на пазара на зърнени култури и няма заявяване на огромни количества до края на годината.

" Търговията в черноморския басейн се преглежда изцяло общо. Русия оповестиха към този момент потегляне на пазара, като техните количества на пшеница тази година са рекордни. Затруднено е , т.е. ние продължаваме да сме солидарна страна и да осигуряваме в това число транспортни коридори, което, несъмнено, обаче оказва въздействие върху българския пазар на зърнени култури ", уточни Гечев.

Даде образец, че половината от слънчогледа, който влиза в Европа, се намира в България. Уточни, че до момента са импортирани 700 000 тона, само че данните непрекъснато се трансформират и акцентира, че би трябвало да се прави разлика сред примитивен и модифициран артикул.

Земеделският министър направи и прогноза за цените на  и хляба, като съгласно него цените на олиото малко ще паднат с към този момент по-масовата преправка и на нова годишна продукция и на наличностите, които има в България момента. По отношение на хляба не счита, че ще има обилни пазарни разлики.

Явор Гечев също по този начин счита, че нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба е добра мярка и би трябвало да се резервира, до момента в който не се реализира по-голяма резистентност на стопанската система.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР